Het Nieuwsblad - Start werkjaar KSA-VKSJ Elst overschaduwd door inbraak

Gepubliceerd op 11 september 2014 om 14:27

BRAKEL 02/09/2014 - In de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus werd ingebroken in het materiaalkot van de KSA-VKSJ Elst. Alle binnendeuren die vergrendeld waren met hangsloten werden opengebroken. Op het eerste gezicht werd er niets gestolen.

'Op zondag 31 augustus, werd ik wakker gebeld door Gert van JH Rustica', vertelt bondsleider KSA-VKSJ Elst Joris Capiau. 'In de Geutelingenstraat delen we met het jeugdhuis een gebouw als materiaalkot. Gert vertelde dat de sloten van de materiaallokalen geforceerd waren en de deuren opengebroken. De materiaalkoten zijn gelegen in de oude gemeenteschool in Elst, waar tot over enkele jaren ook ons KSA-lokaal gevestigd was. Wij moesten jammer genoeg ons lokaal verlaten omdat de gemeenteschool te bouwvallig werd. Wel mogen wij van de gemeente Brakel de aan de voorgevel gelegen lokalen gebruiken, die nog in vrij deftige staat zijn. De voordeur (de hoofdingang) kon niet meer slotvast gemaakt worden, maar hing enkel vast met een klein haakje. Daarom waren wij verplicht van de binnendeuren slotvast te maken met een grendel en hangslot. De politie stelde vast dat er met een koevoet en ruw geweld werd gehandeld om de deuren open te krijgen. Op het eerste gezicht is er niets meegenomen, maar dat zullen we pas merken als we dingen nodig zouden hebben, die er niet meer zijn…
De inbraak maakt ons toch wat ongerust. Zeker omdat een groot deel van ons materiaal daar is gestockeerd en omdat binnenkort het nieuwe werkjaar weer van start gaat.

Het nieuwe werkjaar starten doen we trouwens op zaterdag 4 oktober vanaf 13.30 uur op het kerkplein in Elst. Op deze startdag doen we met de kinderen van Elst en omstreken een massa-activiteit en om 17 uur organiseren we een receptie voor de ouders van de kinderen, waarop we hen informeren wat hun kinderen komend jaar mogen verwachten van ons. Ook zullen op de receptie een aantal nieuwe zaken worden voorgesteld voor komend werkjaar, zoals een nieuwe website en een nieuw speelterrein', besluit Joris Capiau.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLEDE_01247063

Geplaatst door Eric De Pessemier


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.