Het Nieuwsblad - Brakelse Jeugdbewegingen terug van zomerkampen

Gepubliceerd op 18 januari 2014 om 16:22

BRAKEL 22/08/2011 - "Er zijn vier Brakelse jeugdbewegingen die deze zomer op kamp trokken. Waarom? Ze hebben de tijd van hun leven, meneer! Maar wat doen ze daar eigenlijk? En waar gaat iedereen dan naartoe? En met hoeveel leiding doen zij dat? Een korte impressie vanop elk kamp dringt zich op..." uit het artikel van de Jeugdraad.
“De jeugd van tegenwoordig...”

De zomer is voor de leiding traditioneel een erg drukke periode. Voorbereidingen, materiaal aan- en afvoeren en praktische beslommeringen zijn er schering en inslag. En dat allemaal om de Brakelse kinderen een fijne tijd te geven!
Alles samen zijn er naar schatting zo'n 80-tal gebrevetteerde jeugdwerkers die zich afgelopen maanden vrijwillig hebben ingezet voor hun jeugdbeweging. Zorgen voor vervoer, leiding, hoofdleiding of kookploeg. Aan alles werd gedacht. Menig leiding denkt dan al eens onwillekeurig: “Men zou eens moeten weten, dit is dan de jeugd van tegenwoordig...”

KSA-VKSJ Elst reist door de tijd
Met twintig leden, drie leidsters en vier koks vertrokken ze op vrijdag 22 juli richting het Antwerpse Herentals. De Jongknapen, Knapen en Sjo’ers stond een tiendaagse reis door de tijd te wachten met soldaten met waterpistolen, een Middeleeuwse kruistocht naar Olen, een spannende cluedo met morsecodes…
Op woensdag vielen de elf Sloebers en Pagadders in voor hun vijfdaagse versie met Egyptische uitdagingen, Romeinse estafettes… De sfeer zat er goed in van de eerste tot de laatste dag, maar de afsluiter van elk kamp blijft toch een gezellig kampvuur en zoveel kampliederen dat ze bijna zonder stem naar huis moesten.

Kinderboerderij Diggie blijft uiteraard in het prachtige Brakel
Diggie verschilt wat van de andere Brakelse jeugdbewingen omdat hun vierkantshoeve natuurlijk telkens de basis was van hun kamp. Op Diggie vinden zes zomerkampen plaats, die elk een week duren en verdeeld zijn over leeftijdsgroepen. Alles samen zullen we deze zomer zo'n 180-tal kinderen en tieners van 5 tot 15 jaar op de verschillende kampen ontvangen hebben.
Elk zomerkamp zijn er acht gemotiveerde begeleiders die een dertigtal kinderen animeren met waterspelletjes, grappige toneeltjes, creatieve verhaaltjes, weidespelen en dergelijke meer. Ook een dagtocht naar het bos of een plons in het Brakelse zwembad Poseidon is vaak een voltreffer op kamp. Ook het traditionele ponyritje, pizza kneden en zelf choco maken en proeven worden fel gesmaakt door de enthousiaste kinderen.
De kampenzomer op Diggie is trouwens nog niet helemaal afgelopen, want de tieners van 12 tot 15 jaar gaan de laatste week van augustus op kamp! En het belooft erg plezierig te worden...

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blhco_20110820_001

Geplaatst door Hugo Conderaerts


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.