Het Nieuwsblad - KSA-Elst nam deel aan de Joepie-tocht!

Gepubliceerd op 17 januari 2014 om 22:36

BRAKEL 01/05/2011 - Van dinsdag 19 tot 22 april namen Brent, Victor, Freya, Lisa, Joris, Ellen, Helena, Lisa en Annelies deel aan een vierdaagse trektocht, zonder voorafgaandelijk te weten, waar ze zouden toekomen. Dit is hun verhaal...

Ze stapten met tien op de trein, dinsdagochtend om 7 uur. De trein bracht hen van Zwalm naar Gent-Sint-Pieters, waar alle KSA-ers van heel onze provincie verzamelden. Tien zal u zeggen? Ja, ook leidster Sarah vertrok mee. Jammer genoeg voor haar, werd ze al te snel lijdster. De pijn aan een grote bloedblaar was te fel, zodat ze de tweede dag moest afhaken, om zich te laten verzorgen bij een dokter.

Dinsdag, de 1ste dag
Vanuit Gent spoorde de groep via Luik naar Tongeren. De reistijd werd nuttig doorgebracht, met het oplossen van spelletjes en raadsels. Deze "tochttechniek" ontcijferen was trouwens allesbehalve vrijblijvend, omdat de antwoorden onontbeerlijk waren bij het vinden van de juiste wandelroute.

Vanuit Tongeren stond er de eerste halve dag maar 17 kilometer op het menu. Op het einde werd Herderen-Riemst bereikt, zonder zich in de weg te vergissen. KSA-ers zijn tijdens de Joepie-tocht op zichzelf aangewezen, ook wat betreft het vinden van slaapplaats. De eerste nacht was zeker een schot in de roos. Ze mochten in de living slapen van Jessica en Diederik, een erg gastvrij koppel!

Woensdag, de 2de dag
De volgende etappe naar de ongekende eindbestemming voerde de uitgeslapen jongeren over 32 kilometer tot in Heers. Door een fout in de tochttechniek, te wijten aan de organisatie, werd ook nog eens 4 kilometer fout gelopen. Weer werden slaapplaatsen gevonden, weliswaar in een garage. Daar waar enkelen de living van de eerste avond te warm vonden, was de nieuwe slaapplaats te koud voor anderen.

Donderdag, de 3de dag
De route van Heers naar Linten, 29 kilometer, werd probleemloos afgelegd. Ter plaatse mocht worden geslapen in tenten, voorzien door de organisatie. Velen zochten al snel hun slaapzak op, al stond er een heuse fuif op het programma. De heerlijke frieten met stoofvlees zullen daar ook mee oorzaak van geweest zijn.

Eindbestemming... Tienen, op de 4de dag
Juist voor de middag kwamen de 9 resterende Elsterse KSA-ers aan te Tienen. Ze werden er met open armen verwelkomd door de inwoners, die het jonge volkje begroette met spandoeken en posters.

Op de feestweide stond dan een grote slotshow geprogrammeerd, met niemand minder dan  Rob Vanoudenhoven, vroeger zelf KSA-er. De 3.200 aankomers zorgden voor een heus wereldrecord, het grootste levende KSA-logo ooit.
Een schuimbad, jacuzzi, rodeo, eetstandjes met pasta, kebab, ijsjes, chinees en hot-dogs, de vermoeide jongeren konden hun hartje ophalen. Met een schat aan herinneringen stapten ze om 15 uur op de trein, om iets voor 19 uur thuis te komen.

Wist je dat ...

  • er dagelijks een 10 kilogram wegende rugzak werd meegezeuld op de jonge ruggen
  • er 300 organisaturen zich uit de naad gewerkt hebben, vooraf en tijdens de tocht
  • er een CP* was om de 2 à 5 kilometer (*Controlepost/Check Point)
  • er 3.300 starters waren, van wie er maar 100 opgegeven hebben

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blhco_20110430_001

Geplaatst door Hugo Conderaerts


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.