Het Nieuwsblad - 'Geutelingen gieten is vooral kwestie van tactiek'

Gepubliceerd op 18 januari 2014 om 16:47

ELST 14/02/2009 - Vandaag, zaterdag 14, en morgen, zondag 15 februari, vinden de 29ste Geutelingenfeesten plaats in Elst. Blikvanger vandaag is de 9de Geutelingenwandeltocht. Morgen doet Miss België 2002 Ann Van Elsen de traditionele Geutelingenworp.

De drieduizend minigeutelingen, die Ann Van Elsen zondag zal uitstrooien werden gegoten door jonge KSA-leden van Elst.

'KSA-leider Karel De Koekelaere (23) leerde ons geutelingen gieten', vertellen Joris Capiau (13) en Freya De Meuleneire (13). 'Eigenlijk valt het gieten best mee. We hebben het al een beetje onder de knie. Geutelingen gieten is vooral een tactiek, een feeling. Doch, niet voor iedereen weggelegd. Waar je vooral moet op letten is dat de geuteling niet te groot is, niet verbrandt, maar ook niet te wit blijft.'

'Een geuteling moet perfect uit de oven komen', vult Victor Modde (12) aan, die voor zijn allereerste keer komt gieten. 'Zelf ben ik er nog te jong voor', weet Martijn De Meuleneire (10). 'Vorige zondag probeerde ik ook eens en op twee na, waren ze allemaal verbrand.'

'Toen ik 10 jaar was, beperkte ik me tot het opvangen van de geutelingen als ze uit de oven kwamen', sust KSA-leider Karel. 

Op zaterdag is de Geutelingenwandeltocht of de winterwandeltocht van Dwars door Brakel aan zijn negende editie toe. De stappers krijgen de keuze uit drie afstanden (5,9 - 12,5 en 18,9 km), langs zeven dorpen. Stappen in een schitterend landschap kan vanaf 8 uur. Nadien kan je in de verwarmde tent met muzikale animatie een geuteling proeven. Om 14 uur begint de seniorennamiddag met animatie alom, van muziek over striptease naar een goochelact. 

Op zondag beginnen de feesten om 14 uur. De hele namiddag wordt Elst overrompeld door muzikale en andere animatie.
Hoogtepunt wordt om 16.30 uur de geutelingenworp met Ann Van Elsen. 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=l626gvni

Geplaatst door Eric De Pessemier


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.